En strålende tur til Chernobyl

Baggrund:
I 2011 tog jeg alene til Ukraine og besøgte Pervomaysk, Chernobyl, Pripyat samt Kiev og så det tidligere sovjetiske missilforsvar, den berygtede reaktor 4, byen med 50.000 indbyggere som blev rømmet efter ulykken den 26. april 1986 og Kiev med de tilbud denne har.

Turen gennemførtes til dels for, at udfordre mig selv på noget jeg aldrig havde prøvet før samt udfordre mig selv på nogle af mine egne grænser ift andre mennesker, uvante situationer, dét at tage problemerne når de opstår og ikke forlods, højder, at være alene i fremmede omgivelser, kommunikere på et uvant sprog, socialisere med fremmede – ting som for andre måske er det nemmeste i verden, men som for mig har været svært.

Turen blev også gennemført for, at prøve noget helt andet end det rolige, rutineprægede og sikre liv som de fleste af os fører og gå helt over i den anden grøft, i hvert fald i min målestok :-)

Indhold:

De 5 hovedtemaer i foredraget er:

  • Min personlige rejse, med de udfordringer og oplevelser dette indebærer.
  • Ukraine og Kiev
  • Pervomaysk, det tidligere sovjetiske misilforsvar
  • Chernobyl, Ulykken og dens omfang.
  • Pripyat, En efterladt spøgelsesby.
Der kan efter aftale lægges fokus og tid dér hvor det måtte passe forsamlingen bedst. Ofte giver dette dog naturligt sig selv, da spørgsmål er mere end velkomne.

Form:

Dette er et foredrag, hvor jeg går “all in” med min person, min baggrund, mine holdning, mine udfordringer, mine stærke OG svage sider – og dét, at gennemføre foredraget er en udfordring i sig selv.

Foredraget tager udgangspunkt i udvalgte billeder ud af ca 1600 mulige samt blogindlæg skrevet live fra Ukraine under turen.

Varighed:
Foredraget er estimeret til, at vare ca. 2-2,5 time(r) alt afhængig af dagsform, opståede sidetracks, gruppedynamikker, mængden af spørgsmål osv. I fald et mere komprimeret forløb er ønskeligt, så bør man kigge på fotoforedraget “En time om Ukraine

PR-Materiale:

Hvis du har lyst, er du velkommen til, at anvende nedenstående materiale i din egen PR for mit foredrag hos dig:

Lokalitetsbehov:

  • Projektor med VGA-tilgang
  • Strøm til bærbar pc
  • Headsæt ved større forsamlinger
  • ………. og et stort glas koldt vand ;-)

Målgruppe:
Målgruppen for dette foredrag er for såvidt alle og kan give mening for såvel den fotointeresserede som den rejseinteresserede og kan også fungere som et positivt “spark” for den, der blot mangler lidt wauw-effekt i sit liv eller måske oplever manglende tiltro til, at man kan mere end man er bevidst om.

Tro mig, jeg er beviset!!

Kontakt:

Mark Schiller

mark (snabela) daneontour.dk

60 10 12 22 (bedst efter 18)

Dét andre siger om foredraget:

“Et interessant foredrag der bliver ved med,
at sende billeder og tanker til en”

“Flot og meget stærkt på selverkendelse
iklædt passende mængder ironi”

“En meget personlig og ærlig
rejsebeskrivelse med fantastiske billeder”

“Sikket fremragende foredrag med gode, velkomponerede billeder af skønhed, forfald og drama, der harmonerede fint som visuel

underbygning af dine talte ord. Du har vældig fint styr på at veksle mellem din personlige beretning og facts – og som en god folkeoplyser

giver du ikke alle svarene, men lader deltagerne undres, tænke selv og drage konklusioner på basis af egne erfaringer og din oplysende fortælling.

Jeg er meget indstillet på at engagere dig til flere foredrag, og flere af deltagerne har allerede nærmest rejst et “folkekrav” om at “ham skal vi ha igen”!”

5. februar 2013
Thomas Silkjær Nielsen
Skoleleder – AOF Hvidovre

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s